Az adatbázis további oldalait elérheti a fenti Menü használatával, a térkép alatt pedig hasznos információkat olvashat annak használatáról!

 

Csak a kisorsolt négyzetek és a felmért pontok jelenjenek meg.  Településre nagyítás:
 
  • A fenti térképen az MMM program mintaterületei (kisorsolt 2,5*2,5 km-es UTM négyzetek és a felmérésre kiválasztott megfigyelési pontok, s azok 100 m sugarú körei) vagy az összes lehetséges mintaterület megtekinthető (minden UTM négyzet és minden lehetséges pont, s azok 100 m sugarú körei).
  • Alapesetben, amikor a térkép fölött a "Csak a kisorsolt négyzetek és a felmért pontok jelenjenek meg" opció be van kapcsolva, csak azok a négyzetek láthatóak, melyeket 1999 óta kisorsoltunk valamelyik felmérőnek, s amennyiben az adott négyzeten felmérés is történt, akkor azok a megfigyelési pontok is láthatóak, melyeken a számlálásokat elvégezték.
  • Ha a térkép fölött a "Csak a kisorsolt négyzetek és a felmért pontok jelenjenek meg" opciót kikapcsoljuk, akkor minden  lehetséges mintaterület megtekinthető (UTM négyzetek és megfigyelési pontok).
  • A négyzetek és a megfigyelési pontok csak egy bizonyos szintű nagyítás után jelennek meg a térképen.
  • Ha egy négyzetre vagy egy pontra rákattint, akkor megjelenik annak azonosító kódja.
  • Ha egy regisztrált felmérőnk látogatja meg ezt az oldalt, akkor belépés után a térkép mellett látható Nagyobb térkép feliratra kattintva, a térkép olyan méretben is megjelenik, melyen egy-egy négyzetet éppen akkora méretben tud megtekinteni, hogy azt az internet böngészőjéből kinyomtathatja, s így egy jó minőségű, terepen is használható térképet kap. Ha vissza szeretne térni a kisebb térképhez, akkor kattintson a Kisebb térkép feliratra!

 

Néhány információ a térkép mozgatásáról

+ A Google térképet a bal felső sarokban található gombokkal (+/-) és „csuszkával” vagy a görgős egereken scrollozással tudja nagyítani/kicsinyíteni.
+ A térképet az egér mozgatásával és bal gombjának egyidejű lenyomásával vagy a bal felső sarokban látható nyilakra kattintva tudja bármely irányban mozgatni. 

 


 

Jelen oldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.